Vendre música clàssica a Mallorca
Publicada el 10/09/2013

Sí, a TOT CLÀSSIC, des de fa ja tretze anys, ens dedicam a això, a vendre música clàssica, a pesar de l’actual lògica majoritària de menyspreu dels suports físics de la música enregistrada (excel·lentment explicat per en Miquel Brunet en el capítol 3 del post L’estat de la música a Mallorca).

Som una de les poques botigues especialitzades en música clàssica que sobreviu en tot l’Estat, i és que no és fàcil ser un comerç de productes culturals en aquest país, amb l’excepció de les llibreries i la figura del llibreter sòcialment més reconegudes i mitificades, tant pels mitjans de comunicació com per les institucions, tant dins com a fora de la nostra illa.

I és que la nostra gran força i el que ens dóna coratge i alegria per continuar, a part del nostre incombustible amor per la clàssica, són els nostres clients, sí, els que anomenem melòmans, aquests grans aficionats (tant illencs com peninsulars i estrangers), que tenen coneixements musicals enciclopèdics. És un plaer poder-los ajudar ja sigui a completar la discografia d’un compositor com a trobar una obra en concret o aquella versió, per tal intèrpret o per tal orquestra; ells, per sort nostra, volen tenir la seva discografia a casa i gaudir-la en equips musicals de qualitat, on tots els matisos dels enregistraments brillen i queden ben definits; i, posteriorment, ens podem enriquir mútuament en compartir les nostres percepcions.

Tot i així la música clàssica encara és poc coneguda per la nostra societat, però sempre ha despertat l’interès i la curiositat de molta gent que té veritable fam de conèixer i gaudir d’un art que molts desconeixen, pel fet que antigament no ha tingut cabuda en l’ensenyament. Aquest fet nosaltres ho comprovem a diari des de fa molt de temps i estem modestament orgullosos d’haver ajudat, amb els nostres consells, a la difusió tant de compositors, intèrprets com d’estils musicals i veure l’evolució de molts aficionats fins a convertir-se en veritables melòmans.

Volem aprofitar la primera oportunitat de col·laborar que ens dóna aquest blog de la Coral Universitat de les Illes Balears per agrair als nostres clients la seva confiança i afecte, perquè són ells els que ens ajuden a suportar totes les dificultats i entrebancs, naturalment amb el lligam que tots plegats sentim per aquest art del sons anomenat música clàssica.

Joaquim Garcia i Esteve
Tot Clàssic. Palma

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text