Cor de Mestres Cantaires de la UIB

El Cor de Mestres Cantaires fou fundat per Joan Company l’any acadèmic 1999-2000. N’han estat directors Josep Alarcón, Maria Antònia Gomis, Irina Capriles, Pilar Riera i Santiago Francia. Actualment, Antoni Salvà n’és el director titular.

Forma part de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears (Coral UIB): Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB i Cor de Dones de la UIB.

Aquest cor va sorgir atesa la demanda d’un gran grup de mestres i professors de formar un fòrum de trobada i d’intercanvis d’experiències pedagogicomusicals i, a més, de millorar-ne la formació vocal i coral.

Va debutar el desembre de 1999 en el tradicional Concert de Nadal de la Universitat de les Illes Balears a l’Auditòrium de Palma. Des de llavors ha continuat realitzant actuacions públiques en diferents poblacions de l’illa de Mallorca: Consell, Cala Rajada, Auditori d’Alcúdia, Sóller, Port de Pollença, Auditori Municipal de Felanitx, Binissalem, el Toro (Calvià); a diferents esglésies i teatres de Palma; i a Menorca: església de Sant Bartomeu de Ferreries. Fora de les illes ha actuat a Eivissa, Barcelona, La Sénia (Tarragona) i a l’Alguer-Sardenya (Itàlia).

Ha participat en el projecte del Messies participatiu, organitzat per la Caixa; ha actuat en el I i II Festival Coral de Primavera; en la XVII edició dels Concerts a Banyalbufar; ha col·laborat amb la Coral Universitat de les Illes Balears en l’estrena de la Processó dels Profetes d’Antoni Martorell, a la Seu de Palma. Ha col·laborat en diverses ocasions amb el grup instrumental Polissonia. Cal destacar la intepretació que va fer de Missa per la pau de K. Jenkins, juntament amb la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, l’Orfeó Universitat de les Illes Balears i l’Orquestra del Conservatori Professional de les Illes Balears, dirigits per Fernando Marina, a l’Auditòrium de Sa Màniga (Cala Millor), al claustre de Sant Francesc a Muro i al Castell de Bellver a Palma. També ha col·laborat en els projectes d’obres conjuntes amb altres cors de Mallorca organitzats per l’Obra Social “la Caixa” en la interpretació de la Passió segons sant Joan, el Messies de G. F. Haendel, i la Missa de la Coronació de W. A. Mozart. El curs passat interpretà A Little Jazz Mass de Bob Chilcott al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, junt amb el Cor La Fontana.

El director és Antoni Salvà” (en preparació)