Cor de Mestres Cantaires de la UIB

El Cor de Mestres Cantaires fou fundat per Joan Company l’any acadèmic 1999-2000. N’han estat directors Josep Alarcón, Maria Antònia Gomis i Irina Capriles. Des d’octubre de 2010, Pilar Riera n’és la directora titular.

Forma part de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears (Coral UIB): Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB, Cor de Dones de la UIB i Poema Harmònic.

Aquest cor va sorgir atesa la demanda d’un gran grup de mestres i professors de formar un fòrum de trobada i d’intercanvis d’experiències pedagogicomusicals i, a més, de millorar-ne la formació vocal i coral.

Va debutar el desembre de 1999 en el tradicional Concert de Nadal de la Universitat de les Illes Balears a l’Auditòrium de Palma. Des de llavors ha continuat realitzant actuacions públiques en diferents poblacions de l’illa de Mallorca: Consell, Cala Rajada, Auditori d’Alcúdia, Sóller, Port de Pollença, Auditori Municipal de Felanitx, Binissalem, el Toro (Calvià); a diferents esglésies i teatres de Palma; i a Menorca: església de Sant Bartomeu de Ferreries. Fora de les illes ha actuat a Eivissa,  Barcelona,  La Sénia (Tarragona) i a l’Alguer-Sardenya (Itàlia).

Ha participat en el projecte del Messies participatiu, organitzat per la Caixa; ha actuat en el I i II Festival Coral de Primavera; en la XVII edició dels Concerts a Banyalbufar;  ha col·laborat amb la Coral Universitat de les Illes Balears en l’estrena  de la Processó dels Profetes d’Antoni Martorell, a la Seu de Palma. Ha col·laborat en diverses ocasions amb el grup instrumental Polissonia. Cal destacar la intepretació que va fer de Missa per la pau de K. Jenkins, juntament amb la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, l’Orfeó Universitat de les Illes Balears i l’Orquestra del Conservatori Professional de les Illes Balears, dirigits per Fernando Marina, a l’Auditòrium de Sa Màniga (Cala Millor), al claustre de Sant Francesc a Muro i al Castell de Bellver a Palma. També ha col·laborat en els projectes d’obres conjuntes amb altres cors de Mallorca organitzats per l’Obra Social “la Caixa” en la interpretació de la Passió segons sant Joan, el Messies de G. F. Haendel, i la Missa de la Coronació de W. A. Mozart. El curs passat interpretà A Little Jazz Mass de Bob Chilcott al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, junt amb el Cor La Fontana.

Pilar Riera és llicenciada en filologia hispànica i titulada professional de música en les especialitats de piano i cant. A més, va realitzar un postgrau en Educació de la veu a la Universitat d’Alcalá d’Henares.

Durant 10 anys, ha exercit com a professora d’Educació de la veu i de Formació vocal i auditiva del CESAG (Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez). Ha format part de l’equip de directors de les Corals Infantils de la UIB.

Actualment, és professora de música en l’IES Madina Mayurqa, directora del Cor de Mestres Cantaires de la UIB, i membre, solista i professora de tècnica vocal de la Coral UIB.

directora

Pilar Riera – Directora  del Cor de Mestres Cantaires de la UIB

Sopranos:

Francisca Ballester
Francisca Brotons
Micaela Caffaro
M. del Mar Calafat
Immaculada Catany
Jane Crawford
M. Milagros Dueñas
Marta Flexas
Katya Gorodetskaya
Isabel Juste
Olga Lobón
Catalina Llobera
Pilar Marín
M. Magdalena Pastor
M. Rosa Prunés
Maria Salvà
Susana Soto
Maribel Taroncher
Margalida Tortella

Contralts:

Apol·lònia Alou
M. Antònia Barceló
Margarita Bestard
Coloma Borràs
Carme Coll
M. Jesús Domínguez
Margarita Genestar
Carme Julià
Anais Lefèbre
M. del Carme Martínez
Nasi Morell
Joana M. Morey
Pilar Morey
M. Elvira Nadal
Teresa Pizà
Alicia Rolandi
Francisca Salvà
Mercè Valero
M. Francisca Vidal
M. Jesús Villalonga

Tenors:

Miquel López
Miguel Martínez
Mariano Reaño
Joan Riera
Joan Torrens
Rafel Vadell

Baixos:

Joan Company
Pep Manel de Cos
Francesc Estrades
Luis Ángel Herrero
Federico Garau
Miquel Garau
Guillem Mora
Paco Moyà
Jordi Nicolau
Joan Palmer
Antoni Sancho
Miquel Salom
Miquel Àngel Serra
Miquel Tallada