Orfeó Universitat de les Illes Balears

L’Orfeó Universitat de les Illes Balears fou creat durant el curs 1995-96 per Joan Company  i Concepció Oliver Roca, que n’és la directora titular des de la fundació del cor.

L’Orfeó forma part de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears (Coral UIB): Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB, Cor de Dones de la UIB i Poema Harmònic.

Al llarg d’aquests anys, l’Orfeó ha interpretat un repertori variat de composicions corals que abracen estils, períodes i procedències geogràfiques diferents: des de música popular de les Balears i d’arreu del món, fins a música religiosa de tots els temps. Entre el repertori simfonicocoral, interpretat conjuntament amb la Coral UIB, cal destacar: Simfonia núm. 2 (Lobgesang) de Mendelssohn, Stabat mater de Dvorák A song of thanksgiving de R. V. Williams, Mirror of perfection de R.Blackford, Glòria d’A. Vivaldi, Simfonia dels salms d’I. Stravinski, Passió segons Sant Marc de J. S. Bach, odes i misses de Haendel, Mozart, Haydn, etc. així com les estrenes de La processó dels profetes i Cantico delle criature d’A. Martorell, Cantata acadèmica de J. Valent amb motiu del 30è aniversari de la Universitat de les Illes Balears; juntament amb la Coral Universitat de les Illes Balears, la Coral Infantil Onzetretze de Joventuts Musicals de Palma  i l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma (OSB) interpretà el War Requiem de B. Britten, sota la direcció del mestre Víctor Pablo Pérez, en la temporada de concerts de l’OSB a l’Auditòrium de Palma; així com la participació en els projectes d’obres conjuntes amb altres cors de Mallorca organitzats per l’Obra Social “la Caixa” en la interpretació del Messies de G. F. Haendel,  la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach i la Missa de la Coronació de W. A. Mozart.

Cal destacar la intepretació que va fer de Missa per la pau de K. Jenkins, juntament amb la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, el Cor de Mestres Cantaires de la UIB i l’Orquestra del Conservatori Professional de les Illes Balears, dirigits per Fernando Marina, a l’Auditòrium de Sa Màniga (Cala Millor), al claustre de Sant Francesc a Muro i al Castell de Bellver a Palma; així com la col·laboració amb el grup Ben Trempats i el Cor de Pares i Mares de la UIB en diversos concerts d’havaneres a Mallorca i Menorca; i amb els Blavets de Lluc i el Cor Infantil Ágora Portals Mass of the Children de J. Rutter, sota la direcció de Joan Company.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, la Camerata Sa Nostra, la Camerata Instrumental de la UIB… —sota la direcció de S. Brotons, E. Colomer, J. Company, F. P. Decker, F. Marina, O. Tardy…— i ha participat en festivals o cicles musicals de Mallorca (Setmana Santa a Mallorca, Festes del Corpus a Palma, Festival de Música de Bunyola, Festival de Música de Banyalbufar, Festival Música Mallorca, Festival Coral de Primavera, tradicional concert del Torrent de Pareis, etc.) i de la Península (Alcalá de Henares i Sigüenza, amb motiu del I Encontre de Corals Universitàries; Valladolid amb motiu del VII Encontre Internacional de Cors organitzat per la Universitat de Valladolid); i fora d’Espanya, com a Berlín.

Concepció Oliver, títol de piano pel Conservatori Superior de Música de València, amb estudis d’harmonia, contrapunt, direcció coral, pedagogia musical i història de la música.

Actualment és professora de música de secundària del Col·legi Mare Alberta, directora-fundadora de l’Orfeó UIB i de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, de la qual és presidenta des de 1977. A més, és directora de la Coral Infantil Mare Alberta, i Sotsdirectora i membre de la Coral UIB.

Concepció

Concepció Oliver – Directora Orfeó UIB