Directora

Núria Cunillera Salas va estudiar direcció de cor i d’orquestra a la Hochschule für Musik Karlsruhe (Alemanya). Prèviament, va obtenir el títol superior de cant amb Enriqueta Tarrés a Barcelona, així com el títol superior de solfeig i el títol professional de piano al Conservatori de Vila-Seca. Durant el curs 2021-22, va obtenir la titulació de Màster en Investigació Musical a la VIU (Universitat Internacional de València).

Actualment, treballa de manera habitual com a directora, professora de cant, tècnica vocal i arranjadora. Ha col·laborat amb diversos grups i orquestres, incloent-hi els nins cantors Aurelius Sängerknaben Calw, les nines cantores Mädchenkantorei Rottenburg, l’orquestra especialitzada en música antiga Concerto Köln, i els ensembles de música contemporània Klangforum Heidelberg i Ensemble Aisthesis. També ha actuat com a soprano amb el cor professional Orpheus Vokalensemble, amb el qual ha enregistrat diversos CD sota la direcció de directors com Gunnar Eriksson, Gary Graden o Florian Helgath.

En el camp de la direcció coral, ha rebut consells de mestres destacats com Frieder Bernius, Simon Halsey o Silvain Cambreling, entre d’altres. La seva activitat com a directora convidada l’ha portat a diversos països d’Europa i Àsia. Destaca com a directora i fundadora del cor femení de cambra Vox Pulchra, amb el qual ha guanyat diversos premis.

De 2008 a 2023, ha estat docent a la Universitat de Música de Karlsruhe, on ha impartit classes de música vocal posterior a 1945 i, els últims anys, ha ensenyat anàlisi musical, educació de l’oïda i contrapunt. Del 2019 al 2021, va ser docent convidada a la Universitat de Música de Trossingen. També va ser la docent responsable de la música vocal a la Landesakademie für musizierende Jugend en Baden-Württemberg, institució amb la qual ha col·laborat des de 2007. Alguns dels seus arranjaments han estat publicats per les editorials Carus Verlag i Ficta. A partir de setembre de 2023, és la directora de la Coral de la Universitat de les Illes Balears.