Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma

La Coral Infantil de Joventuts Musicals de Palma apareix en el panorama illenc el mes d’octubre de 1985 gràcies a la fundació, un any abans, de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma. La Coral començà essent una sola agrupació, però actualment està estructurada en tres corals infantils —Cincset, Vuitdeu i Onzequinze. La pianista és Maria Antònia Gomis.

Les corals infantils són el primer graó de la piràmide de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears: Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB i Cor de Dones de la UIB.

El repertori que interpreten és majoritàriament música popular i tradicional de les Illes Balears, de Catalunya i d’arreu del món…, i dels compositors actuals. Al llarg dels anys han estrenat obres de F. Crespí, B. Bibiloni, E. Carrasco, D. Azurza, M. Brunet, I. Piera, J. Martorell, C. Reda, J. Domènech…

Freqüentment realitzen intercanvis amb altres corals i agrupacions instrumentals de característiques similars, la qual cosa els ha dut a Igualada, La Sènia, Lleida, Barcelona, Sant Sadurní d’Anoia, Eivissa, Ciutadella i a molts de pobles de Mallorca.

Han participat a les Trobades de Corals Infantils de Mallorca i el mes de maig de 2002 participaren en la XXXV Trobada de Corals Infantils de Catalunya. Han actuat en directe a TV3 al lliurament dels premis de l’Obra Cultural Balear; a l’encesa de llums de Nadal amb la Banda Municipal de Música de Palma; amb l’Orquestra Simfònica de Balears …. En la seva vessant més solidària han participat en la Marató de TV3 (desembre de 2003) i en concerts a benefici de la Fundació Campaner, Caritas, Aspanob…

Quant a la Coral Onzequinze (i en aquella ocasió preparada per Pilar Riera) cal destacar la seva participació en la interpretació del War Requiem de B. Britten a l’Auditòrium de Palma, juntament amb l’Orquestra Simfònica de Balears, la Coral i l’Orfeó Universitat de les Illes Balears, sota la batuta del mestre Víctor Pablo Pérez; i de la Tercera Simfonia de G. Mahler.

En preparació.

 

Ensayo-cincset-1

Coral Cincset

En preparació.

Ensayo-vuitdeu-21

Coral Vuitdeu

En preparació.

Ensayo-onzetreze-11

Coral Onzequinze