Records de l’intercanvi a la Sénia
Publicada el 14/05/2013

Alguns cantaires de les corals Vuitdeu i Onzetretze i les seves directores volen compartir els bons records que els proporcionà l’intercanvi que feren del 3 al 5 de maig amb el Cor de Mitjans de Joventuts Unides de la Sénia, a Tarragona.

Cristina Llabrés (Directora de la Coral Infantil Onzetretze de Joventuts Musicals de Palma):

Després d’un curs d’intensos assajos, diades de feina… i uns quants nirvis, la Coral Onzetretze de la Universitat de les Illes Balears, reforçada per uns quants cantaires de la Coral Vuitdeu vàrem realitzar aquest passat cap de setmana del 3 al 5 de maig un intercanvi amb el Cor de Mitjans de Joventuts Unides de la Sénia (Tarragona). Els cantaires mallorquins quedaren acollits per les famílies dels cantaires seniencs, i les seves directores —Esther Barceló, Maria Gómez i Cristina Llabrés— a casa d’una cantaire de la coral adulta de la mateixa entitat de la Sénia. Des del divendres ben prest visquérem nombroses aventures i experiències inoblidables, totes unides pel fil del cant coral. Hi va haver temps de tot: alguns assajos conjunts abans del concert que vàrem dur a terme el dissabte 4 de maig a la Casa de Cultura, jocs, excursions, berenades i xocolatades! Al final, el que ens queda i quedarà per sempre són els records de les vivències i de tots els valors i emocions sentits durant aquests intensos dies. Les quatre llàgrimes que caigueren al moment de l’acomiadament varen demostrar que aquest tipus de vivències són de les que et marquen i et fan evolucionar. Ara només queda esperar la visita dels seniencs a Mallorca el proper any! Ja els estam esperant!

Esther Barceló (Directora de la Coral Infantil Onzetretze de Joventuts Musicals de Palma):

No sé molt bé com començar aquest escrit…. i és que amb aquest viatge he recordat els anys de la meva infància en què també vaig viure aquesta experiència. Els records que em vaig endur encara ara perduren en la meva memòria (i us assegur que ha plogut molt d’ençà).

Ja fa prop de vint anys, també vaig gaudir d’un intercanvi amb la Coral Infantil de Joventuts Musicals com a directora  amb una coral de Catalunya (Els Verdums, d’Igualada). També d’aquella experiència en guard molts bons records. Jo tenia vint-i pocs anys i en vaig gaudir molt.

D’aquest intercanvi amb la Sénia, no puc dir més que coses bones, tant a nivell musical, com humà, social, organitzatiu… L’ambient que s’ha creat entre les dues corals, entre els seus i les seves cantaires, ha estat meravellós. La incorporació de cantaires de la Coral Vuitdeu ha estat tot un encert. Han respost d’una forma impressionant, amb un comportament a tots els nivells exemplar.

Vull donar les gràcies a tots els nins i nines que hi han participat, a cadascun d’ells, per aportar la seva essència, per permetre’m conèixer-los una mica més, per deixar-me gaudir veient com ells ho feien, per tot… GRÀCIES.

Maria Gómez (Directora de la Coral Infantil Vuitdeu de Joventuts Musicals de Palma):

Els cantaires de la Coral Onzetretze, juntament amb la coral de la Sénia, han fet un molt bon concert i han treballat molt bé a tots els assajos. Quina sort haver-los conegut!!

Vull dedicar un comentari especial als vuit cantaires de la Coral Vuitdeu que han vengut a la Sénia. Per la seva actitud i per tot l’interès que han mantingut als assajos de la Coral Vuitdeu, i als assajos extra amb la Coral Onzetretze.

El que ha estat a la mateixa alçada del nivell musical ha estat la sensibilitat humana dels nins i les nines. De tots i cada un d’ells. Hi ha hagut, en dos dies i mig, moltes situacions i moltes actituds, que ens han emocionat als més grans.

Estic molt agraïda als nins i a les nines de la Sénia, al seu equip musical i a les famílies que ens han rebut, perquè, en tot moment, han cuidat que ens sentíssim bé.

Un projecte com aquest es fa realitat gràcies a la combinació d’un treball rigorós i continuat per part dels qui actuen, entusiasme i suport dels qui envolten i una excel·lent organització i gestió de les persones que sempre estan darrere.

Tot va començar com un intercanvi entre corals… i ha esdevingut una vivència entranyable!

Aina Mª Rodríguez (Cantaire de la Coral Onzetretze de Joventuts Musicals de Palma):

Em va agradar molt el viatge perquè vaig aprendre moltes coses noves i vaig fer noves amistats. Em va agradar molt la família que em va acollir, tots eren molt simpàtics!! (inclosos els nins, és clar!).

Maria Pérez Rovira (Cantaire de la Coral Vuitdeu de Joventuts Musicals de Palma):

Anar a la Sénia ha estat una experiència inoblidable perquè he fet molt bons amics, i sobretot una amiga inoblidable. Esper que aquests records tan bons no se m’oblidin mai. Anar de viatge també m’ha servit per conèixer millor la gent de la meva coral. He après moltes coses noves i he provat molts menjars, perquè era la fira gastronòmica. El pitjor de tot ha estat l’acomiadament, vaig plorar molt!! Esper que quan arribin ells a Palma l’any que ve també se’n duguin molts bons records de mi.
Gràcies per tot.

Núria Grau (Cantaire de la Coral Vuitdeu de Joventuts Musicals de Palma):

Em va agradar molt com ens varen rebre els nins de la Sénia amb aquella pancarta. Van ser molt divertits els jocs per conèixer-nos. La família d’acollida em va cuidar molt bé, i em va agradar estar amb ells. Va ser un cap de setmana molt especial!!

Sofia Aguiló (Cantaire de la Coral Vuitdeu de Joventuts Musicals de Palma):

El que més m’ha agradat de la Sénia és que podies anar tot sol pel carrer, comprar pel mercadet i fer amics nous. Al concert hi havia molta gent i em vaig posar nerviosa però després em vaig calmar quan ja cantàvem. Aquest viatge és el millor que he fet.

Per veure algunes fotos de l’intercanvi, fes clic aquí.

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text

  1. Angelina Gacias ha dit:

    Enhorabona!!! Aquestes iniciatives d’intercanvi són súper positives, perquè als infants aquestes experiències els queden gravades a l’ànima per sempre més. Si cantar a una coral ja és una activitat fantàstica, fer-ne un intercanvi els fa créixer i gaudir encara més de la música. Felicitats, directores, feis una feina magnífica!! 🙂