Philarmonia: revista internacional de música i de bells viatges
Publicada el 17/10/2013

La revista Philarmonia, amb el subtítol de Revue internationale de musique, en espagnol, en catalan, en français va ser publicada entre els anys 1931 i 1936. Com diu l’editor, Philarmonia representava institucionalment el Festival Chopin i la Capella Clàssica de Mallorca i va ser estampada, primer, a la impremta La Esperanza de Palma i després estampada a Amengual i Muntaner.

Philarmonia

Al llarg dels anys, col·laboraren amb la revista compositors, musicòlegs i crítics musicals de tot el món i de reconegut prestigi internacional. Tot i que a cada número hi havia inserides unes pàgines de publicitat, la publicació tingué en algun moment dificultats per a sortir a la llum.

Philarmonia

Per a commemorar i exalçar la figura de Chopin a Mallorca, Joan M. Thomàs fundà, l’any 1930, el “Comitè pro Chopin a Mallorca”, del qual fou l’ànima i director. Els principals objectius d’aquesta associació eren bàsicament dos: fomentar i protegir la investigació chopiniana a Mallorca i l’organització musical dels Festivals Chopin. Fruit d’aquesta tasca chopiniana és la publicació de Philarmonia, de la qual fou també fundador i director el propi Thomàs, i que venia a ser el portaveu o el butlletí del Comitè i que esdevingué una revista internacional de música.

Philarmonia

La Coral Universitat de les Illes Balears ha interpretat una gran part de l’obra coral de Joan M. Thomàs, el llegat del qual ha estat cedit a la Partituroteca i Centre de Documentació Musical de la Universitat de les Illes Balears per a la seva consulta. La Universitat de les Illes Balears ha digitalitzat els diferents nombres de la revista Philarmonia i des de la Coral UIB us en volem mostrar alguns, aquells en què trobareu documentació per a conèixer el passat musical de Mallorca durant el segle XX, per a saber més sobre el compositor més internacional vinculat amb Mallorca: Chopin, tots són articles o anàlisis interessants de musicòlegs de renom que tracten sobre la música d’aquesta época i de temes diversos relacionats amb la historia recent.

Esperem que el gaudeixis!

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text