In Memoriam, doctora Montserrat Casas
Publicada el 11/04/2013

Abans d’ahir vespre va tenir lloc a la Seu el funeral per la mort de la nostra apreciada Rectora, doctora Montserrat Casas.

La Coral UIB, en representació de totes les corals de la UIB, li va voler expressar el seu afecte i agraïment i ho va fer durant tota l’eucarístia amb les seves veus. Interpretà una selecció del Rèquiem de G. Fauré, amb les intervencions dels solistes de la Coral, Irene Gili i Joan Miquel Muñoz, acompanyats a l’orgue pel professor de la UIB, Arnau Reynés, sota la direcció del mestre Joan Company. Al final de la celebració, s’hi sumaren cantaires de diverses corals filials i junts entonaren amb emoció l’himne universitari Gaudeamus igitur.

Un moment especialment emotiu fou la interpretació del Virolai, himne a la Mare de Déu de Montserrat, que havia demanat expressament la Rectora en el seu funeral, amb el qual se sentia lligada a la seva Catalunya natal, himne que esdevé un símbol de la seva terra.

Ella sempre ens donà el seu suport, sempre ens regalà el seu somriure i sempre ens mostrà la seva fortalesa en el dia a dia de les tasques de la vida universitària. Citant Costa i Llobera, amb el seu Pi de Formentor, era una “geganta guerrera”. Gràcies.

La cerimònia fou presidida pel Bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, el qual, amb la seva presència, volgué agrair tot el que havia fet la doctora Casas per la Seu i per la societat d’aquesta terra. Com va dir el lector a la monició d’entrada de la missa:

“Molt estimada família de la nostra germana difunta Montserrat, Rectora Magnífica de la Universitat de la nostra terra; membres de la família universitària, germanes i germans: la Seu de Mallorca us acull amb agraïment, perquè és ca vostra.

Avui ens reuneix el dolor que ens agermana a tots, per la mort de la nostra Rectora (…).

És un moment de pau, d’esperança i de records. Les velles paraules i els antics gestos de la nostra tradició cristiana ens ajudaran a tots i a totes, a cada un, a situar-nos davant del misteri de la vida i de la mort. A veure les velles coses de sempre amb els ulls sempre nous de la tendresa.
Tots plegats ens sentirem units per la bellesa de l’espai, sobretot pel record més bell encara de la vida de la nostra germana Montserrat, que ha estat en la seva dignitat un regal per a la Universitat, per a la societat mallorquina i per a tots nosaltres, un regal que volem agrair al Senyor en el dia del seu traspàs.”

Coral Universitat de les Illes Balears i Corals filials

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text