Memòria d’activitat curs 2018-2019. Coral Universitat de les Illes Balears i corals filias
Publicada el 30/07/2019

El nombre d’actuacions de totes les corals ha estat de vuitanta, a les quals s’han de sumar el tradicional concert de Nadal de totes les corals juntes i un acte acadèmic (la inauguració de curs). Hi ha hagut una intensa activitat durant tot el curs, que ha augmentat respecte a l’any passat; de fet, cada any augmenta en relació amb l’any anterior. Els esdeveniments de les corals han estat molt variats; la mitjana de concerts per mes ha estat de sis. Cal destacar la continuïtat en la vessant solidària ja iniciada fa anys per totes les agrupacions, amb col·laboracions amb associacions o entitats que enguany s’han incrementat, com l’Obra Social “la Caixa”, el Centre Mater Misericordiae, la Fundació Vicenç Ferrer, el Projecte Home, l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer, el Casal Petit – Germanes Oblates, Mallorca sense Fam, la Fundació Concòrdia Solidària Mallorca i la Unitat de Cures Pal·liatives i els hospitals.

La Coral Universitat de les Illes Balears (CUIB) ha representat les Illes Balears a Londres en un acte de gala previ a la World Travel Market, on hi va haver una intervenció del Govern de les Illes Balears. Ha continuat la col·laboració amb l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB) participant en la seva programació de temporada i en concerts extraordinaris en sis ocasions: fragments de diverses obres en el concert de celebració del Dia Mundial del Turisme, Nänie de J. Brahms, Five Mystical Songs de R. V. Williams, el Rèquiem de G. Fauré, la Passió segons Sant Mateu de J. S. Bach —la Coral ha interpretat totes les passions bachianes—, el Rèquiem de W. A. Mozart —concert a benefici de Projecte Home, a la Seu— i Elias de F. Mendelssohn —un dels oratoris romàntics més importants, que per primera vegada s’ha interpretat íntegre a les Illes Balears. Ha tornat a ser cor principal en el concert participatiu de l’Obra Social “la Caixa”, en què s’ha ofert la Cantata 147 de J. S. Bach a la Seu, sota la direcció de Joan Company, juntament amb l’Orquesta Barroca de Sevilla. Ha participat en els actes de commemoració del 15è aniversari d’IllesLex Abogados i del 50è aniversari de l’Auditòrium de Palma).

Les corals filials també han continuat participant al llarg de l’any en diversos projectes solidaris; a part de diferents concerts a Palma i als pobles, així com diferents celebracions religioses al monestir de Santa Clara (V Cicle de Litúrgia Eucarística i Cant Coral) o en homenatges o aniversaris d’empreses de Mallorca. L’Orfeó UIB ha participat en la missa de la Mare de Déu de la Salut a l’església de Sant Miquel, així com a la gala de celebració del 50è aniversari de l’Auditòrium de Palma. El Cor de Dones de la UIB ha tingut l’experiència única de col·laborar amb la Fundació Vicenç Ferrer a l’Índia, on oferí diversos concerts. El Cor de Majors de la UIB ha col·laborat en dues ocasions amb el Consell de Mallorca (a l’encesa de llums de Nadal de la seva seu i a la gala final del Certamen d’Arts Gent Gran). S’han dut a terme dos intercanvis corals: d’un cor de Navarra (Auzperri Abesbatza) amb el Cor de Mestres Cantaires de la UIB, i d’un cor de Catalunya (Coral Juvenil de l’Escola de Música M. Victòria dels Àngels de Sant Cugat) amb la Coral Infantil Onzequinze. Les Corals Infantils han tornat a ser cor pilot en el taller de música coral amb el compositor Josu Elberdin; les Corals Infantils Cincset i Vuitdeu han participat en el vídeo promocional del 15è aniversari del Museu d’Art Modern i Contemporani Es Baluard, i la Coral Infantil Onzequinze, juntament amb altres corals infantils de Mallorca, va oferir un concert de Nadal amb la Petita Orquestra Simfònica Illes Balears. El Cor de Pares i Mares de la UIB ha cantat per primera vegada en el concert participatiu de l’Obra Social “la Caixa”, juntament amb la Coral UIB i l’Orfeó UIB. Poema Harmònic ha actuat per segon any consecutiu en els Cursos de Pensament i Cultura Clàssica al CaixaFòrum, i ha fet part de la celebració de l’Officium Defunctorum de T. Luis de Victoria el Divendres Sant a la Seu. La Coral Juvenil, amb l’Orquestra Universitat de les Illes Balears, va fer un concert de Nadal, i estrenà la cantata Irene i la terra adormida, del compositor mallorquí Francesc Vicens, al Teatre Principal. L’Orfeó UIB i el Cor de Mestres Cantaires, amb la Jove Orquestra Illes Balears, tornaren a interpretar la Missa de la coronació de Mozart, a Felanitx, sota la direcció de Joan Company, i amb la participació de quatre cantaires de la CUIB (Gerard Abril, Miquel Company, Irene Gili i Conny Vignolle) com a solistes. Participació amb un total de cinc orquestres.

El concert de Nadal de la UIB, a través de cançons de la mar Mediterrània, va voler donar testimoni del trist pelegrinatge de les persones que fugen dels seus països per trobar un somiat món millor, i fer un crit de conscienciació i solidaritat, que va servir de fons perquè la veu de l’actriu mallorquina Catalina Florit contàs la dura i llarga travessia d’un emigrant siri, Wessam, que va ser present al concert i hi va fer una petita intervenció al final.

Després d’un curs 2018-2019 intens:

  • 80 concerts
  • Participació en les celebracions de:

15 anys d’Es Baluard

15 anys d’IllesLex Abogados

50 anys de l’Auditòrium de Palma

  • Concerts solidaris:

Centre Mater Misericordiae

Fundació Vicenç Ferrer

Projecte Home

Associació de Lluita contra el cáncer

Casal Petit

Mallorca sense fam

Fundació Concordia

Unitat de Cures Pal·liatives

  • Orquestres:

Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB)

Orquesta Barroca de Sevilla

Jove Orquestra Illes Balears

Petita Orquestra Simfònica Illes Balears

Orquestra Universitat de les Illes Balears

  • Gires-viatges:

Londres

Índia

Roncesvalles

Sant Cugat

Us desitjam un molt bon estiu! Ens tornam a veure al setembre!

Raquel Torres
Secretària Corals UIB

 

 

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text