La Coral Universitat de les Illes Balears manté la suspensió dels assajos presencials
Publicada el 11/06/2020

Ha hagut de reorientar la seva programació i s’ha mantingut en contacte amb els seus seguidors i cantaires, oferint contingut en línia.

La Coral Universitat de les Illes Balears ha decidit mantenir pel moment la suspensió dels assajos presencials. Així es va decidir a la reunió virtual del passat 28 de maig de 2020, a la qual hi va haver intervencions de dues persones relacionades amb la salut laboral que varen informar el grup de com afecta la situació de la COVID-19 els assaigs de les corals: Santi Hernández, tècnic del Servei de Prevenció de la UIB; i Rafel Castell (cantaire de la Coral UIB), metge especialista en medicina del treball.
Actualment no es té coneixement de cap procediment específic per al cant coral en relació a la COVID19 ni de l’existència d’estudis científics contrastats i definitius que facin referència al perill de contagi entre components d’agrupacions corals. No obstant això, amb tot el que per ara s’ha investigat els dos professionals consideren que hi ha un alt risc de contagi per a la veu cantada, atenent els casos d’infeccions massives a altres corals arreu del món i, per tant, s’ha de tenir molta prudència i no recomanar que comencin els assajos presencials ara per ara de cap agrupació coral de la UIB, ni en espais tancats ni oberts. D’aquí unes setmanes, es pot tornar a revisar la situació sanitària i es comunicarà com procedir.
Durant aquests mesos, des que es decretà l’estat d’alarma, atesa la suspensió d’assaigs i concerts, l’equip de les corals de la UIB ha hagut de reorientar la seva programació i s’ha mantingut en contacte amb els seus seguidors i cantaires des del web i les xarxes socials oferint contingut en línia, del qual cal destacar l’apartat “Cantaires a casa” on han participat cantaires de diverses corals de la UIB amb enregistraments molt variats: https://www.coraluib.com/cantaires-a-casa/; així mateix algunes agrupacions (Cor de Pares i Mares, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma i Orfeó UIB) han continuat amb assaigs virtuals amb certa regularitat.

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text