Curs de Direcció Coral i Pedagogia Musical aplicada a corals infantils i juvenils
Publicada el 20/05/2014

Dins de les activitats formatives dels cursos d’estiu 2014, la Coral Universitat de les Illes Balears i el Servei d’Activitats Culturals de la UIB han organitzat un «Curs de Direcció Coral i Pedagogia Musical aplicada a corals infantils i juvenils» impartit per Elisenda Carrasco i Ribot.

Elisenda Carrasco i Ribot, destaca per la seva presència internacional tant en la seva formació com en el seu desenvolupament professional. La seva polivalència traça una biografia molt àmplia en àmbits com la composició (tasca per la qual ha rebut diversos premis), i la formació (impartint cursos, tallers i classes magistrals per tot el món: Europa, Àsia i Llatinoamèrica) i la direcció. Cal remarcar també el compromís social desenvolupant projectes on el cant coral és eina d’integració i educació (Catalunya, Turquia i Índia – Fundació Mehli Mehta). L’any 2002 crea la companyia d’òpera de butxaca La Trattoria Lirica (espectacles i òperes de petit format) conjuntament amb el dramaturg Marc Rosich. Ha estat durant 15 anys la directora artística i musical d’“Òpera a Secundària” dirigint òperes de Carbonell, Krása i Britten al Mercat de les Flors, Gran Teatre del Liceu i al Teatre Nacional de Catalunya. Durant 17 anys va ser la directora del Cor infantil de l’Orfeó Català. Actualment, i des de fa 22 anys, dirigeix el Cor infantil St. Cugat i el cor femení Voxalba. Des de la temporada 2013-2014 és la directora titular del cor Lieder Càmera de Sabadell. Fa 25 anys que es dedica al món de la pedagogia, destacant la seva tasca en el Conservatori Superior de Música del Liceu i l’Escolania de Montserrat. La formació de directors en cant coral infantil ha estat un dels àmbits que més ha aprofundit i desenvolupat.

Per tots aquests motius l’hem convidada a impartir aquest curs, que es durà a terme del 9 al 12 de juliol, de les 10 a les 14 hores a La Porciúncula, amb la particularitat que els alumnes actius podran disposar del Cor Infantil Sant Cugat (Barcelona) com a cor pilot.

Aquest cor, a més a més, actuarà en dues ocasions:

Dissabte dia 12 de juliol a les 21 hores a l’església de la Porciúncula. Entrada gratuïta.

Diumenge dia 13 de juliol a les 10.30 hores. Participació en l’ofici de la Seu i petit concert al final de la missa. Entrada gratuïta.

Més informació i inscripcions: http://cursosestiu.uib.es/altres/Curs-de-direccio-coral-i-pedagogia-musical.cid346860

Curs de Direcció Coral i Pedagogia Musical aplicada a corals infantils i juvenils.Cor_infantil_st_cugat

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text