Coral Universitat de les Illes Balears i corals filials 2016 – 2017
Publicada el 28/07/2017

Activitats del curs 2016-2017 (de setembre de 2016 a agost de 2017)

El nombre d’actuacions de totes les corals ha estat de seixanta, a les quals s’han de sumar el tradicional concert de Nadal de totes les corals juntes i dos actes acadèmics (la inauguració de curs i la presa de possessió del nou equip rectoral). Hi ha hagut una intensa activitat durant tot el curs i ha estat molt variada, la mitjana de concerts per mes ha estat de cinc, i s’ha arribat a les deu actuacions al mes de desembre. Cal destacar la continuïtat en la vessant solidària ja iniciada fa anys per totes les agrupacions, amb diverses associacions o entitats com l’Associació Riera Ferrari, l’Obra Social “la Caixa”, el Centre Mater Misericordiae, les Germanetes dels Pobres, Projecte Home i la Unitat de Cures Pal·liatives i els hospitals.

La Coral Universitat de les Illes Balears (CUIB) ha celebrat quaranta anys, i la DIRCOM n’ha creat una marca representativa que s’ha inclòs en tots els programes de mà de tots els concerts que s’han fet al llarg del curs. Ha continuat la col·laboració amb l’Orquestra Simfònica de Balears (OSB) participant en la seva programació de temporada en quatre ocasions (Simfonia núm. 9 de L. v. Beethoven, el Rèquiem de G. Fauré —del qual també feu un assaig obert a la Seu— i el Rèquiem de G. Verdi i la Tercera simfonia de G. Mahler, en aquest cas acompanyada per la nostra Coral Infantil Onzequinze) i en dues ocasions més en concerts extraordinaris (a l’Auditori de Manacor i el concert a benefici de Projecte Home a la Seu); ha tornat a formar part de la programació del Concert de Quaresma, el quart, repetint la possibilitat d’interpretar dos oratori infreqüents de Bach (primera audició a les Illes Balears de l’Oratori de Pasqua i l’Oratori de l’Ascensió) conjuntament amb l’orquestra Bachrroc Ensemble, sota la direcció de Joan Company; ha estrenat la Cantata de l’Amic i l’Amat, del compositor Antoni Mulet, cantata per a solistes, cor i orgue, amb la participació de l’actor Antoni Gomila (narrador) i de l’organista Arnau Reynés, acte organitzat pel Consell de Mallorca. Ha estat cor principal en el concert participatiu de l’Obra Social “la Caixa” en què s’ha ofert la Missa de la Coronació de Mozart a la Seu. Ha estat convidada a participar en el prestigiós Festival Junger Künstler Bayreuth, a Alemanya, on oferiran dos concerts a l’agost i seran rebuts i atesos pel Rector de la Universitat de Bayreuth, ciutat on se celebra el més important festival sobre el compositor R. Wagner.

Les corals filials també han continuat participant al llarg de l’any en diversos projectes solidaris; a part de diferents concerts a Palma i als pobles, així com la participació en diferents celebracions religioses al monestir de Santa Clara (III Cicle de Litúrgia Eucarística i Cant Coral), a l’església de Sant Miquel (la missa de la Mare de Déu de la Salut), en homenatges o aniversaris d’empreses de Mallorca. Cal destacar la creació d’un nou cor, el Cor de Dones de la UIB, la directora del qual és Lidia Fernández; així com els intercanvis amb corals de Sant Cugat del Vallès, Cardedeu i Galícia, que han dut a terme amb la Coral Infantil Onzequinze, el Cor de Mestres Cantaires de la UIB i la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma; la participació del Cor de Majors de la UIB en repetides ocasions, amb la interpretació de la Missa gospel de J. Haan, amb altres corals i bandes de Mallorca; la col·laboració de l’Orfeó UIB amb l’Escolania de Lluc i el cor infantil d’Àgora Portals en la interpretació de la Mass of the children de J. Rutter, sota la direcció de Joan Company. La Coral Juvenil de JM de Palma ha tengut un final de curs molt especial, amb la interpretació de fragments dels musicals més coneguts, amb una posada en escena innovadora, un espectacle sota el títol «Divendres 15.30» on els cantaires mesclaren la música amb les emocions que senten cada divendres a les 15.30 hores en els seus assaigs habituals.

Com ja és tradició des de fa anys, les corals de la UIB s’ajunten en el Concert de Nadal de la UIB, que enguany ha tingut com a fil conductor el cinema, sota el títol «Un Nadal de cinema», presentat pel conegut actor Simó Andreu, que anava enllaçant les diferents peces aparegudes en pel·lícules de tema nadalenc que oferien les corals, bé individualment, bé en conjunt.

Equip de les Corals de la UIB

Director fundador: Joan Company

Direcció: Esther Barceló, Lidia Fernández, Santiago Francia, Irene Gili, Maria Gómez, Pep Matas, Pilar Noguera, Concepció Oliver, Pilar Riera i M. del Mar Tugores

Caps de corda: Santiago Francia, Maria Gómez, Pep Matas i Concepció Oliver

Pianistes: Maria Antònia Gomis i Yuko Mizutani

Professors de cant: Josep Miquel Ribot i Frédérique Sizaret

Preparadores vocals: Lidia Fernández i Pilar Riera

Suport a la secretaria: Elena Clar i Catalina Morey

Secretaria-coordinació general: Raquel Torres

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text