Concert Cor de Mestres Cantaires de la UIB i Cor Jove del Madina Mayurqa
Publicada el 08/05/2014

Educar és transmetre valors, mostrar nous camins i ensenyar a pensar. I aprendre és estar dispost a noves experiències que, si és té una actitud oberta, poden venir de pares, mestres, amics…i alumnes! En aquests moments en què veim qüestionats els significats dels dos termes, i que sembla que hi ha qui vol que l’escola deixi de ser la casa de tots, de les famílies i dels mestres i dels seus nins i joves, ens trobam amb un concert que ens mostrarà que no tot està perdut.

 Concert Cor de Mestres Cantaires de la UIB i Cor Jove del Madina Mayurqa

El COR DE MESTRES CANTAIRES DE LA UIB pertany a la família coral de la UIB, i comparteix directora amb el COR JOVE DEL MADINA MAYURQA,  un cor d’alumnes de l’institut del mateix nom. El conformen joves i al·lotes de tots els nivells educatius, i té una decidida voluntat integradora,   musical -comparteixen veus estudiants del Conservatori amb d’altres ben amateurs– i personal, ja que hi trobam cantaires que tenen alguna discapacitat que no els impedeix de cap manera formar part del grup, i fins i tot hi destaquen. També en els cantaires mestres hi ha un ventall de diversitat, d’edat, de qualitat vocal i de sabers musicals. Ambdós cors  es reuneixen  per fer música al marge de l’horari acadèmic. Per a uns i altres, l’assaig setmanal és un repte, un moment d’esforç compartit i una satisfacció pels objectius complits. Només cadascun dels membres sap el paper que juga aquest moment de música dins la seva quotidianeïtat.

 Concert Cor de Mestres Cantaires de la UIB i Cor Jove del Madina Mayurqa

Els mestres canten i amb les seves veus volen crear esperança, una esperança que el cant dels joves aporta al col·lectiu docent, dissortadament tan malmès en aquests dies.

Cant coral és cant comú i compartit, en què tots són importants i ningú no és imprescindible,  cada veu única es dissol en l’harmonia sonora que col·lectivament segueix una sola direcció. A través del seu cant, mestres i joves  ens mostraran que cantar amb l’altre i amb els altres fa possible l’entesa…  Amb el repertori de cada cor primer, i amb un altre repertori comú, demostraran com  la música acurça les distàncies entre docents i alumnes, tots ensenyen i tots aprenen,  fent de la màgia de la música un escenari amigable, que us conviden a compartir. 

 

Aina Sansó Rosselló

 Cantaire del Cor de Mestres Cantires de la UIB

 Concert Cor de Mestres Cantaires de la UIB i Cor Jove del Madina Mayurqa

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text