A la memòria de Joan Parets i Serra, Cantaire d’Honor de la Coral Universitat de les Illes Balears
Publicada el 22/07/2021

Al llarg dels gairebé quaranta cinc anys de la Coral, la nostra institució ha volgut atorgar a personalitats del món de l’art i de la cultura la distinció d’amics d’honor de la nostra Coral. Des del primer Cantaire d’Honor, que fou el pintor i mecenes de la música coral Josep Coll Bardolet, fins al nomenament dels darrers honorífics durant la festa dels quaranta anys de la Coral -Maria del Mar Bonet, Joan Pons, Vicenç Rotger i Antoni Parera i Fons (aquest darrer, com a Compositor d’Honor)- a la Coral UIB sempre hem volgut destacar les persones que han dedicat les seves energies a favor de la cultura i de les arts, i agrair-los aquest gest.

Un d’aquests guardonats fou Joan Parets i Serra, Cantaire d’Honor de la Coral Universitat de les Illes Balears, que fa uns dies ens ha deixat per sempre.
Aquesta distinció honorífica, sentida i agraïda, li atorgàrem durant el concert de celebració dels trenta anys de la Coral, ofert a l’església de Sant Felip Neri de Palma. La relatora de l’acte digué «Joan Parets, home entregat a la recerca i catalogació de la nostra història i present musical. Ell creà el Centre de Recerca i Documentació musical de Mallorca. Però també és un gran entusiasta de la música coral i, sempre que pot, col·labora amb els Amics del Cant Gregorià de Mallorca».

Com han escrit dos bons amics «[…]sortí del Seminari amb dues vocacions ben clares, la del sacerdoci compromès i la de la recerca musical» (Pere Estelrich), i «[…]l’amic Joan Parets Serra, prevere i documentalista musical, persona carregada d’immensa bonhomia, ens ha deixat» (Biel Massot i Muntaner).
Sí, una bona persona, i sempre entregada a les seves tasques pastorals i musicals. Crec que la darrera activitat presencial i musical que va fer en Joan fou l’assistència al claustre de Sant Francesc per a la presentació del llibre de Bàrbara Duran sobre la meva persona el passat 27 de maig. Gràcies, Joan, per l’esforç físic que feres per estar present en aquest acte.

Joan Company
Director fundador de la Coral Universitat de les Illes Balears

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text