Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma

Fundada en 1984 per Fernando Marina i Concepció Oliver, l’agrupació estava formada per veus mixtes de 14 a 19 anys fins al 1995 quan passa a ser un cor integrat per veus blanques, no obstant això, des del curs 2009-2010 recupera les veus masculines, i actualment està formada per veus mixtes de 16 a 20 anys. Concepció Oliver Roca n’és la directora titular des de la fundació.

Coral-Juvenil

La seva finalitat primordial és la divulgació de la música, especialment el cant coral entre els joves.

La Coral Juvenil forma part dels cors filials de la Coral Universitat de les Illes Balears: Corals Infantils de Joventuts Musicals, Cor de Pares i Mares de la UIB, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Poema Harmònic, Cor de Majors de la UIB.

Ha actuat a Mallorca en diversos festivals, entre els quals destacam el Festival de Primavera de Campanet, el Festival de Banyalbufar, les Serenates d’Estiu de Son Servera i les XXII Serenates d’Estiu de Palma al Castell de Bellver, amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma. Ha actuat a Catalunya, Madrid, Salamanca (representant la comunitat autònoma de les Illes Balears a l’Encontre Nacional de Polifonia Juvenil), Estrasburg (convidada per participar en el II Festival Europeu de la Joventut) i Alacant. En 2008 ha ofert dos concerts a Santiago de Compostel·la i A Coruña, convidada pels Coros de la Orquesta Sinfónica de Galicia.

El seu repertori habitual abraça obres de caràcter popular, polifonia religiosa, obres amb acompanyament pianístic (Bibiloni, Oltra, Guridi…), música de jazz, obres simfonicocorals de Vivaldi, Haydn, Pergolesi, Mozart, Bach, Brotons, Holst, Genzmer, i R. V. Williams, amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, la Jove Acadèmia Instrumental, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, la Capella Acadèmica de Barcelona, l’Orfeó Català, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i The English Concert. Ha participat en l’enregistrament dels discs compactes Ara que és Nadal i Com rebrots d’olivera, distribuïts per Ona Digital.

La Coral ha estat dirigida per Mireia Barrera, David Beavan, Salvador Brotons, Manel Cabero, Joan Company, Fernando Marina, Trevor Pinnock, José Antonio Sáinz i Josep Vila.

Concepció Oliver, títol de piano pel Conservatori Superior de Música de València, amb estudis d’harmonia, contrapunt, direcció coral, pedagogia musical i història de la música.

Actualment és professora de música de secundària del Col·legi Mare Alberta, directora-fundadora de l’Orfeó UIB i de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, de la qual és presidenta des de 1977. A més, és directora de la Coral Infantil Mare Alberta, i Sotsdirectora i membre de la Coral UIB.

Concepció12

Concepció Oliver – Directora de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma