Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma

Fundada en 1984 per Fernando Marina i Concepció Oliver, l’agrupació estava formada per veus mixtes de 14 a 19 anys fins al 1995 quan passa a ser un cor integrat per veus blanques, no obstant això, des del curs 2009-2010 recupera les veus masculines, i actualment està formada per veus mixtes de 16 a 20 anys. Concepció Oliver Roca ha cedit la batuta a Santiago Francia, que n’és el director des del curs 2016-2017.

La seva finalitat primordial és la divulgació de la música, especialment el cant coral entre els joves.

Forma part de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears (Coral UIB): Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB, Cor de Dones de la UIB i Poema Harmònic.

Ha actuat a Mallorca en diversos festivals, entre els quals destacam el Festival de Primavera de Campanet, el Festival de Banyalbufar, les Serenates d’Estiu de Son Servera i les XXII Serenates d’Estiu de Palma al Castell de Bellver, amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma. Ha actuat a Catalunya, Madrid, Salamanca (representant la comunitat autònoma de les Illes Balears a l’Encontre Nacional de Polifonia Juvenil), Estrasburg (convidada per participar en el II Festival Europeu de la Joventut) i Alacant. En 2008 i 2016 va fer dos concerts a Santiago de Compostel·la i A Coruña, convidada pels Coros de la Orquesta Sinfónica de Galicia; l’any 2017 va oferir un concert de musicals al Teatre Ireneu Segarra.

El seu repertori habitual abraça obres de caràcter popular, polifonia religiosa, obres amb acompanyament pianístic (Bibiloni, Oltra, Guridi…), música de jazz, obres simfonicocorals de Vivaldi, Haydn, Pergolesi, Mozart, Bach, Brotons, Holst, Genzmer, i R. V. Williams, amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, la Jove Acadèmia Instrumental, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, la Capella Acadèmica de Barcelona, l’Orfeó Català, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i The English Concert. Ha participat en l’enregistrament dels discs compactes Ara que és Nadal i Com rebrots d’olivera, distribuïts per Ona Digital.

La Coral ha estat dirigida per Mireia Barrera, David Beavan, Salvador Brotons, Manel Cabero, Joan Company, Fernando Marina, Trevor Pinnock, José Antonio Sáinz i Josep Vila.

Santiago Francia, director de la Coral Infantil Onzequinze i de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma

Pedagog musical, cantant i director de cors des de 1989. Dirigí les Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma de 1990 a 1995. Pertany al grup vocal Cap Pela des de 1994, amb el qual ha guanyat diversos premis musicals. És professor de llenguatge musical i cor al Conservatori Municipal de Palma. Cantaire i cap de corda de la Coral Universitat de les Illes Balears.