“Vaig veure néixer la coral de la UIB els anys setanta i és admirable la feina que ha fet” afirma Isidor Marí
Publicada el 09/12/2015

L’eivissenc Isidor Marí i el Cor de Mestres Cantaires de la UIB recuperaran per als espectadors una nadala popular d’Eivissa, basada en dos temes tradicionals adaptats en text i música pel mateix Marí i amb arranjaments de Santiago Francia.

El diumenge dia 13 de desembre té lloc l’extraordinari concert de Nadal de la UIB Tots per Nadal a l’Auditòrium de Palma a les 18 hores. Les Corals de la UIB actuaran amb Joan Pons, Chenoa, Cap Pela, Jaume Anglada, Marta Elka, Toni Pastor, Tomeu Penya, Maia Planas, Isidor Marí i Joan Bibiloni. Les entrades es venen a les taquilles de l’Auditòrium i al seu web . El concert s’emetrà per IB3 durant les festes de Nadal, i s’enregistrarà en directe un disc compacte que posteriorment es vendrà a benefici de Càritas. Tots per Nadal és una bona oportunitat per començar amb música el Nadal.

1. Què suposa per a vostè participar en el concert de Nadal?

Estic molt content d’haver estat convidat a participar-hi, al costat de tants cantants populars i amb una de les corals de la UIB que justament dirigeix una eivissenca, Pilar Riera. Vaig veure néixer la coral de la UIB els anys setanta i és admirable la feina que ha fet.

2. Com a eivissenc que és, recuperar i adaptar una nadala d’Eivissa què suposa?

Ha estat una magnífica oportunitat. A Eivissa no hi ha gaires cançons de Nadal que avui siguin popularment conegudes. He combinat dos temes tradicionals per confegir una cançó nova. La tornada «Saltarem, correrem» es canta al final de les caramelles, i les estrofes són el desplegament d’una cançó que havia recollit en Xomeu Fornàs, Sant Josep va a buscar foc, a la qual he afegit algunes lletres, inspirant-me en versions catalanes de la mateixa cançó. Esper que el resultat sigui ben acceptat i tots puguem compartir una altra cançó nadalenca.

3. Com creu que és d’important el món coral per a la formació musical?

És una de les millors maneres d’introduir-se en el món de la música. Els infants s’hi poden iniciar de molt petits, partint de repertoris populars que els resulten fàcils i divertits, com un joc amb els altres nens. I gradualment aprenen a cantar i llegir partitures amb l’experiència gratificant de la polifonia. Cantar a veus és extraordinari.

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text