Presentació concert final de curs Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma
Publicada el 11/06/2018

Bon dia a tothom! Primer de tot, agrair la vostra assistència i donar-vos la benvinguda al concert de final de curs de les Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma i el Cor de Pares i Mares de la UIB, corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears.

L’inici del període estiuenc ve precedit per un seguit de comiats de molt diversa índole. Els caps de setmana de juny queden literalment presos per tota mena de festivals, actuacions, dinars, sopars que tanquen el que fins aquell dia n’hem dit curs. Sort que juny és un mes amb el mateix nombre de caps de setmana com els altres, que, si no, encara encabiríem més actes a les estressades agendes d’aquests dies. El que constatem davant el fervor d’actes de cloenda és la necessitat que tenim les persones de tancar allò que s’acaba i que la feina feta es vegi reconeguda d’una manera pública. Les ganes de vacances i a l’hora de no perdre tot allò viscut.

L’any vinent els cors estaran formats per noves cares ja que alguns passaran a una altra de les nostres corals perquè tornen, perquè tornam, grans. Els que fan canvis s’hauran d’adaptar a passar de ser dels més grans del cor a ser dels petits i aprofitar per aprendre tot el que ens aportarà de nou aquesta nova experiència. Els que no canvien i romanen un any més a la seva coral passen a ser més grans o, fins i tot, els grans, i això és una responsabilitat per a la qual un sempre està preparat. I cares noves de bon de veres com les que hem tengut enguany i ja formen part de la nostra gran família.

Tot i que costi veure partir els cantaires cap a noves etapes, és esperançador i agradable. Perquè des de la Coral Cincset fins que passen per la Vuitdeu o l’Onzequinze o passen per la Juvenil i al final arriben a l’Orfeó o a la Coral Universitària hi ha un seguit d’aprenentatges on totes les corals hem col·laborat en major o menor mesura.

Enguany ha estat un curs que segons la nostra valoració ha estat prou actiu quant a esdeveniments i a més a més hem intentat fer grup tant a nivell individual com entre corals ja que creim que es fa millor música, si et dus millor.

En aquest curs 2017-18 totes les corals juntes hem pogut gaudir de fer una diada musical a Bunyola, de participar en el concert de Nadal, de gaudir de la presència i aprendre molt en un curs d’un compositor que ens va fer aprendre i riure molt i gaudir de poder cantar cançons seves i ser dirigits per ell, a la vegada que els directors també vàrem poder aprendre molt però que molt; hem participat a unes colònies a s’Olivaret, a Alaró, on hem pogut veure a la perfecció com units feim força i com això ens converteix en més que un cor, quan grans petits i mitjans han fet amistat i aprenentatge junts.

A més a més de tot això, els més grans, la Coral Onzequinze ha participat en la inauguració del Palau de Congressos cantant juntament amb els Blavets de Lluc i l’Orquestra Simfònica Illes Balears. I no fa gaire en un altre concert amb els Blavets de Lluc i la Banda Municipal de Música de Palma. A això li hem de sumar l’intercanvi que varen fer a Sant Cugat així que…un curs ben mogut!

Com que mai no està de més dir aquestes coses ja que sempre hi ha qualque despistat o despistada i de cop li sona l’alarma, agrairem molt que per favor poseu els mòbils en mode avió, en silenci o que els apagueu.

També aprofitam per recomanar-vos que visqueu i escolteu la música més que que l’enregistreu. Una versió en directe és infinitament millor que veure qualsevol cosa a través de la pantalla. Gaudiu del moment i deixau les pantalles en un segon pla, prometem que valdrà la pena fer-ho.

Mara meva! Crec que no me deixaran mai tornar a fer discursos perquè m’agrada molt xerrar i quan escrivia tot el que pretenia dir em costava dir-ho en poques paraules perquè en vull dir moltes, de coses! I segur que me n’he deixat. Aprofit que enguany potser sigui el darrer pic que me deixin xerrar.

Donar les gràcies al Cor de Pares i Mares i a en Pep que n’és el seu director ja que avui participaran cantant al concert ells sols i que després ens acompanyaran amb una cançó conjunta. Recordar que els assajos del Cor de Pares i Mares són els divendres de 17.30 a 19 hores mentre els vostres fills canten i que us hi podeu apuntar tant veus femenines com, especialment, veus masculines, en gaudireu molt i ells estaran encantats de tenir noves incorporacions.

Gràcies al SAC pels cursos que ens ha donat l’oportunitat de fer.

Agrair als pares dels cantaires la confiança dipositada en nosaltres perquè cada setmana puguem compartir rialles i música amb els vostres fills, la cosa més preuada que teniu. Gràcies per dur-los per amunt i per avall en totes les nostres curolles d’acampades i diades i gràcies per la paciència si un dia sortim d’un assaig un poc més tard. Això és part de la vida de l’artista, i de la vida dels pares dels petits artistes.

Gràcies a tots el cantaires de les Corals Infantils per fer música amb nosaltres. Sabem que els divendres horabaixa després d’una setmana plena de coses costa centrar-se per a fer un assaig però no sabem com, miraculosament, gràcies a la música, es fa màgia i sortim dels assajos amb més piles d’aquelles amb les quals hi hem entrat. I per les anècdotes i rialles que ens enduim.

Gràcies als directors de les Corals Infantils perquè fent feina sols i aïlladament no es pot fer ni la meitat de coses de les que hem fet. I agrair a na Maria Antònia Gomis els assajos i concerts  compartits amb nosaltres aquest curs.

Gràcies a la Llar d’Ancians per deixar-nos fer el concert aquí i gràcies per deixar-nos  poder cantar amb aquest piano.

Gràcies a Joventuts Musicals de Palma, a na Concepció Oliver, a en Joan Company i gràcies a na Raquel, que ens acompanya, guia, salva i sura de moltes coses que podrien no haver sortit del tot bé però ella sempre hi és i acaben resultant i de bona manera.

Esperam comptar amb vosaltres l’any que ve i poder seguir fent música junts. Desitjam que gaudiu del concert i que, si us animau, canteu també amb nosaltres. Com més i quants més cantem, millor ens ho passam.

Ara sí, a la fi he acabat, comença el concert! Gràcies i a gaudir-ne!

M. del Mar Tugores
Directora de la Coral Infantil Vuitdeu de Joventuts Musicals de Palma i cantaire del Cor de Dones de la UIB

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text

  1. Amelia ha dit:

    Ets Ian artista!!!
    Pell de gallina