Corals… per què?
Publicada el 02/05/2013

El descobriment de la Coral UIB i tota la seva família va ser per a mi com el que suposà el descobriment d’Amèrica l’any 1492. Jo, des de la meva ignorància, simplement cercava un lloc on cantar en conjunt perquè sempre des de petita m’havia agradat cantar, i perquè des que vaig començar els meus estudis de cant al Conservatori havia volgut cantar en alguna coral i gaudir de la música. Però la meva sorpresa va ser ben gran quan vaig descobrir que allò no només era “un lloc on cantar” sinó també un continent desconegut que em depararia incomptables vivències, experiències i aventures.

Al mateix temps que vaig ingressar com a cantaire de la CUIB, ho vaig fer com a alumna col·laboradora de la Universitat a les Corals Infantils que a dia d’avui tant estim. No vaig poder fugir, ni d’una banda ni de l’altra.

Malgrat faci pocs anys que formi part d’aquest projecte, per a mi s’ha convertit en una part fonamental de la meva persona. A veure si puc intentar explicar el perquè. Les Corals serveixen per a unir no només veus; uneixen sobretot persones, encara que aquestes siguin molt diferents. Ajuden a construir amistats i bones relacions, a part d’aprenentatges i experiències significatives… Ens fan a més treballar en equip, perquè sense l’esforç comú no podríem evolucionar com a grup ni millorar qualitativament dia a dia. També, perquè quan cantam qualsevol partitura tots encaixam i ens sentim en igualtat, encara que sabem que cadascú aporta un “color” diferent. A la coral mai no ens podem sentir sols: formam part d’una corda de sopranos, contralts, tenors o baixos, però sobretot formam part d’un grup més gran anomenat CORAL. En aquest conjunt et sents “apoggiat” quan ho necessites. Les Corals et permeten imaginar i créixer gràcies a tot el que ens aporten: sobretot, riures i somriures. Les Corals ens ensenyen a ser pacients i a millorar en cada segon intent. També ens fan aprendre no només a cantar, sinó també a callar en els moments importants. I finalment, ens ensenyen a saber relaxar-nos sense perdre el nostre “tempo” i a confiar que tot es resol al seu lloc tard o prest.

Les Corals són al costat de les persones en cada moment del seu desenvolupament, ajudant-les a créixer en cada etapa, adaptant-se al seu nivell, i sempre fent que tothom gaudeixi de la música sense ser-ne conscient. La formació i educació que possibiliten les corals no es pot explicar només amb paraules. Es veu en els nombrosos concerts, representacions, intercanvis i col·laboracions que realitzen les corals de tota la família, però sobretot es veu en el seu dia a dia. Així doncs, pens que és una sort tenir l’oportunitat de formar-ne part, ja sigui com a cantaire, com a directora, com a amiga, com a alumna… Les Corals són més que una petita gran família; són un valor indispensable per al futur.

Cristina Llabrés
Cantaire de la Coral UIB i directora de la Coral Infaltil Onzetretze

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text