Coral de les Balears. Un concert excel·lent
Publicada el 16/09/2013

L’antepenúltim concert de les Setmanes Musicals va permetre, dimarts al vespre, als 250 espectadors instal·lats a la Catedral escoltar l’excel·lent Coral Universitat de les Illes Balears, dirigida per Joan Company.

Un programa ben seleccionat, compost per obres molt policorals, va fer que el cor aprofitàs al màxim l’acústica. Distribuïts en petites formacions, els cantaires envolten sovint els oients, i així creen un espai diferent i curiós. Segons les obres, cors d’homes o dones es responen i produeixen un efecte molt formós. A vegades les dones i els homes tornen en processó a les grades situades a l’altar. En una de les obres, les dones fan, fins i tot, unes passes de dansa al ritme d’un pandero. Pensam immediatament en els costums que romanen des de fa molt de temps a l’església de Montserrat.

Un programa internacional

Hàbilment dirigits, els cantaires passaren d’una època a una altra a través de les obres de Miquel Àngel Roig-Francolí, molt aplaudit, Duruflé, Glinka… L’Ave Maria de Victoria seduí enormement el públic. Aquestes peces, plenes de colors, ritme, destacaren les qualitats vocals dels cantaires. Homogènia en tot moment, la coral va saber variar les interpretacions i mostrar un gran sentit de matisos. Per acabar, el públic, dret, ovacionà els cantaires.

I demà?

Èxit just, doncs, però el públic habitual d’aquests concerts era escàs. Potser dos concerts del mateix gènere en pocs dies va refredar els entusiasmes. Tal vegada s’haurà de tenir en compte per a futures programacions.

(…)

Éliane Faucon-Dumont
Periodista de Le Télégramme. Quimper

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text