Cap Pela i la Coral Universitat de les Illes Balears a Pareis
Publicada el 03/07/2013

Amb motiu a l’actuació conjunta de la Coral Universitat de les Illes Balears i el grup Cap Pela que tendrà lloc al Torrent de Pareis el proper 7 de juliol de 2013, vull expressar la meva satisfacció, orgull i agraïment a ambdós col·lectius i també a l’entitat organitzadora “Sa Nostra”, sense oblidar al nostre Coll Bardolet promotor i mecenes d’aquests concerts al Torrent  i de molts altres esdeveniments culturals.

Segur que serà un concert fantàstic per a commemorar el 50è aniversari dels concerts al Torrent de Pareis. Em sent una vegada més ple de joia de pertànyer als dos col·lectius, orgullós de la feina feta i dels resultats, i agraït per tenir aquesta oportunitat única que a la fi es farà realitat. No és la primera vegada que Cap Pela i la Coral Universitat de les Illes Balears ajunten les seves veus en un concert. La primera vegada va ésser al concert de Nadal a l’Auditòrium de Palma el desembre del 2011, i la segona, el gener del 2012 al teatre Principal de Palma, a la presentació del darrer treball discogràfic de Cap Pela. Les dues formacions faran la seva actuació particular i a més interpretaran una sèrie de temes conjuntament.  Ja he explicat altres vegades que he estat sempre vinculat a la nostra estimada familia coral de la Universitat de les Illes Balears, i que aquest fet m’ha fet créixer com a persona i com a músic, però hi ha uns altres col·lectius que m’han ajudat dins aquest procés i un en particular. Em refereixo al grup Cap Pela. És per això que serà un concert especialment emotiu per a mi. Els meus entorns vocals més estimats junts, serà meravellós.

Per als que no coneixeu  Cap Pela us explic que és un grup vocal que va néixer fa gairebé vint anys. Les seves veus són set, i tots ells som membres fundadors del grup. Aquest mèrit no és de ningú en particular, és de tots i cada un dels membres del grup que posen el seu granet d’arena dia a dia per mantenir la il·lusió i fer que el grup avanci en el temps. Evidentment sense deixar de banda l’amistat, els llaços familiars, la constància i la virtut de saber compaginar-ho amb la vida laboral i familiar, i la gran sort de tenir al nostre voltant persones que tenen fe amb nosaltres i ens han ajudat en tot moment. Però crec que a més a més hi ha un element implícit dins el cant comú que reforça els nostres llaços com a grup. És la màgia de fer música junts i amb l’instrument més meravellós i expressiu que existeix, la veu. És el motor que ens va unir i decidir a crear el grup, juntament amb la inquietue de fer música actual amb la capacitat expressiva de les nostres pròpies veus.

Tornant al concert, crec que és un concert que no us heu de perdre per tot el que he explicat, però també per la qualitat de les dues agrupacions i per l’ambient musical i humà que es crea en el Torrent de Pareis. Us hi esperam amb els braços oberts. Ens veim allà.

Santiago Francia i Crespí
Cantaire de la Coral Universitat de les Illes Balears
Director del Cor de Majors de la UIB
Membre de Cap Pela

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

captcha

Please enter the CAPTCHA text