Orfeó Universitat de les Illes Balears

L’Orfeó Universitat de les Illes Balears fou creat durant el curs 1995-96 per Joan Company i Concepció Oliver Roca, que n’és la directora titular des de la fundació del cor.

Orfeo-trajectoria

L’Orfeó forma part de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears (Coral UIB): Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB i Poema Harmònic.

Al llarg d’aquests anys, l’Orfeó ha interpretat un repertori variat de composicions corals que abracen estils, períodes i procedències geogràfiques diferents: des de música popular de les Balears i d’arreu del món, fins a música religiosa de tots els temps. Entre el repertori simfonicocoral, interpretat conjuntament amb la Coral UIB, cal destacar: Simfonia núm. 2 (Lobgesang) de Mendelssohn, Stabat mater de Dvorák A song of thanksgiving de R. V. Williams, Mirror of perfection de R.Blackford, Glòria d’A. Vivaldi, Simfonia dels salms d’I. Stravinski, odes i misses de Haendel, Mozart, Haydn, etc. així com les estrenes de La processó dels profetes i Cantico delle criature d’A. Martorell, Cantata acadèmica de J. Valent amb motiu del 30è aniversari de la Universitat de les Illes Balears; i juntament amb la Coral Universitat de les Illes Balears, la Coral Infantil Onzetretze de Joventuts Musicals de Palma i l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma (OSB) interpretà el War Requiem de B. Britten, sota la direcció del mestre Víctor Pablo Pérez, en la temporada de concerts de l’OSB a l’Auditòrium de Palma.

Cal destacar la intepretació que va fer de Missa per la pau de K. Jenkins, juntament amb la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, el Cor de Mestres Cantaires de la UIB i l’Orquestra del Conservatori Professional de les Illes Balears, dirigits per Fernando Marina, a l’Auditòrium de Sa Màniga (Cala Millor), al claustre de Sant Francesc a Muro i al Castell de Bellver a Palma; així com la col·laboració amb el grup Ben Trempats i el Cor de Pares i Mares de la UIB en diversos concerts d’havaneres a Mallorca i Menorca.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, la Camerata Sa Nostra, la Camerata Instrumental de la UIB… —sota la direcció de S. Brotons, E. Colomer, J. Company, F. P. Decker, F. Marina, O. Tardy…— i ha participat en festivals o cicles musicals de Mallorca (Setmana Santa a Mallorca, Festes del Corpus a Palma, Festival de Música de Bunyola, Festival de Música de Banyalbufar, Festival Música Mallorca, Festival Coral de Primavera, tradicional concert del Torrent de Pareis, etc.) i de la Península (Alcalá de Henares i Sigüenza, amb motiu del I Encontre de Corals Universitàries; Valladolid amb motiu del VII Encontre Internacional de Cors organitzat per la Universitat de Valladolid); i fora d’Espanya, com en 2009 a Berlín.

Concepció Oliver, títol de piano pel Conservatori Superior de Música de València, amb estudis d’harmonia, contrapunt, direcció coral, pedagogia musical i història de la música.

Actualment és professora de música de secundària del Col·legi Mare Alberta, directora-fundadora de l’Orfeó UIB i de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, de la qual és presidenta des de 1977. A més, és directora de la Coral Infantil Mare Alberta, i Sotsdirectora i membre de la Coral UIB.

Concepció

Concepció Oliver – Directora Orfeó UIB

Sopranos:
M. Coloma Aulet
Marisa Barral
Laura Bauzà
Antònia Camps
Marian Cañellas
Aina Cerdà
Joana M. Coll
Xesca Coll
Marta del Pino
Angelina Gacias
Beatriz Gosálvez
M. Jesús Riera
Isabel Roca
Amelia Sánchez
M. del Lluc Sastre
Margalida Seguí
Raquel Torres

Contralts:
Montserrat Alvariño
Carola Bender
Elena Calderón
M. Margalida Frau
Marisefa Fuentes
Cristina García-Alcaide
Esperança Leal
Pilar Maldonado
Norma Mastracchio
Teresa Rosselló
Antònia Vidal
Carme Vila

Tenors:
Pere Bonet
Pere Català
Ramon Clop
Pablo DʼAgosto
Miquel Manresa
Jorge Moisés
Joan Antoni Sart

Baixos:
Miquel Casasnovas
Baltasar Cortès
Ciprià León López
Juan Matheu
Joan Morell
Francesc Moyà
José Francisco Ruiz

Professora de cant:
Frédérique Sizaret

Pianista:
M. Antònia Gomis