Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma

La Coral Infantil de Joventuts Musicals apareix en el panorama illenc el mes d’octubre de 1985 gràcies a la fundació, un any abans, de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma.

Corals-Infantils OK

Les corals infantils són el primer graó de la piràmide de les corals filials de la Coral Universitat de les Illes Balears: Corals Infantils de Joventuts Musicals, Cor de Pares i Mares de la UIB, Coral Juvenil de Joventuts Musicals, Orfeó Universitat de les Illes Balears, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Cor de Majors de la UIB i Poema Harmònic.

La Coral Infantil començà essent una sola agrupació. Actualment està estructurada en tres corals infantils —Cincset, Vuitdeu i Onzequinze— que reuneixen aproximadament cent vuitanta nins i nines de cinc a quinze anys.

El repertori que interpreten és majoritàriament música popular i tradicional de les Illes Balears, de Catalunya i d’arreu del món…, i dels compositors actuals. Al llarg dels anys han estrenat obres de F. Crespí, E. Carrasco, D. Azurza, M. Brunet, I. Piera, J. Martorell, C. Reda…

Freqüentment realitzen intercanvis amb altres corals i agrupacions instrumentals de característiques similars, la qual cosa els ha dut a Igualada, La Sènia, Lleida, Barcelona, Sant Sadurní d’Anoia, Eivissa, Ciutadella i a molts de pobles de Mallorca.

Participen anualment en les Trobades de Corals Infantils de Mallorca i el mes de maig de 2002 participaren en la XXXV Trobada de Corals Infantils de Catalunya, encontre que convocà prop de cinc mil nins i nines. Han actuat en directe a TV3, al lliurament dels premis de l’Obra Cultural Balear, a l’encesa de llums de Nadal de Palma amb la Banda Municipal de Música de Palma, i amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma. En la seva vessant més solidària han participat en la Marató de TV3 (desembre de 2003) i en concerts a benefici de la Fundació Campaner, Aspanob…

Cal destacar l’actuació de la Coral Onzetretze, dirigida per Pilar Riera, el mes de març de 2010 a l’Auditòrium de Palma, juntament amb l’Orquestra Simfònica de Balears, la Coral i l’Orfeó Universitat de les Illes Balears, sota la batuta del mestre Víctor Pablo Pérez, en la interpretació del War Requiem de B. Britten.

Actualment els directores són: Esther Barceló, Santiago Francia, Irene Gili, Maria Gómez, Cristina Llabrés i Margalida Ramis. La pianista és Maria Antònia Gomis.

La Coral Cincset està dirigida per Irene Gili i Margalida Ramis.

Irene Gili és diplomada en Magisteri Musical per la UIB; formació que va ampliar amb estudis de cant al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Professional de Música de les Illes Balears. Actualment és professora de música a l’escola de Son Carrió, i membre i solista de la Coral UIB i de Poema Harmònic.

Margalida Ramis

Ensayo-cincset-1

Coral Cincset

La Coral Vuitdeu està dirigida per Maria Gómez i Cristina Llabrés.

Maria Gómez, directora de la coral Vuitdeu, és mestra d’escola, titulada elemental de piano, amb formació en Pedagogia Musical Infantil i Màster en Audició i Llenguatge per la Universitat de Barcelona. Va ser membre fundador de l’Escola de Pedagogia Musical Ireneu Segarra i professora de música en aquesta escola entre 1982-86. Actualment és membre i cap de corda de la Coral UIB.

Cristina Llabrés és diplomada en Magisteri Musical per la UIB, amb Premi Extraordinari final de carrera; formació que va ampliar amb estudis de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears. En l’actualitat cursa el Grau en Pedagogia del llenguatge musical al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, a més de ser membre de la Coral UIB.

Ensayo-vuitdeu-21

Coral Vuitdeu

La coral Onzequinze té dos directors titulars, Esther Barceló i Santiago Francia.

Esther Barceló és mestra i membre fundadora del grup vocal Cap pela, format l’any 1994, amb el qual ha enregistrat sis CDs i un DVD, i guanyat diversos premis musicals. A més és membre i solista de la Coral UIB i de Poema Harmònic.

Santiago Francia, pedagog musical, cantant i director de cors des de 1989. Dirigí les Corals Infantils de Joventuts Musicals de Palma de 1990 a 1995. Pertany al grup vocal Cap pela des de 1994, amb el qual ha guanyat diversos premis musicals. És membre de la Coral Universitat de les Illes Balears.

Ensayo-onzetreze-11

Coral Onzequinze